Sunday, February 20, 2011

Allah knows best for every each of us

being a heart-broken isn't easy.
i experienced it. long time ago.
and even u got other bf after that, deep down in ur heart, u still wanna know about ur ex.
still searching his fb. look at his recent pictures. do care about his recent gf.
like it haunted u. forever.

but as u grow up. u become wiser.
start to believe about jodoh. that it's a destiny.
jodoh pertemuan di tangan tuhan.
believe that Allah knows best.
that Allah has a better plan for u about your jodoh.
that's why u broke up with him.
because He got another good guy for u =)

when u feel like nobody understands u.
when your heart hurts so much and no one can heal it.
when u don't know what to do except crying.
u know Allah always there for u.
this is just Allah's way. to make your spirit strong.





p/s: one friend said to me, "kadang-kadang Allah bagi kesusahan dekat kite mungkin sebab taknak kite lupekan-Nya. manusia memang mudah lupe bile senang."

Thursday, February 17, 2011

vlog pertama saya

to kcjaa, as promised.
my 1st video.for u (cpt terharu)
jangan ketawe mase tengok.
suare macam tak clear sangat.
so focus ok.


video


p/s: kalau boleh pakai tudung yg tak jarang kalau style macam ni.sebab tak belit2.kalau selendang jarang nanti nampak.



Wednesday, February 16, 2011

kancil kool


sang kancil sakit.
baru balik dari spital.
kesian sang kancil.

sang kancil masuk spital sebab clutch abes.
tapi tadi pomen tu cakap bukan setakat abes.
dah hangus dah pon clutch si kancil.
isk3.
kesian sang kancil orang dok bawak tekan-tekan minyak dok push-push die.

ni ade sket tips pomen kasik.
tapi untuk yg bawak kete auto, korang stop bace kat sini je.
ni untuk pemandu manual yang tegar sahaja.
hahaha.

clutch jadi hangus sebab dok syok sgt tekan clucth.
memang la nak tuka gear kene tekan clutch.
tapi jangan biase kan kaki dok kt clutch sebab nanti sedikit sebanyak mesti tertekan.
bile nak tuka gear je bru letak kaki kt clutch.

lepas ni nak basuh sang kancil.
nampak comot-comot bekas tangan pomen kat sang kancil.
banyak berjase sang kancil ni.

Sunday, February 13, 2011

sehari bersama alexa chung

semalam bersama alexa chung.



bukan alexa chung ini


tapi ini.versi malaysia

tempat 1st kiteorang pegi.
mcD la.
isi perut dulu sebab lepas ni gune banyak tenaga nak ber-photogedix.


mcD breakfast

lepas tu sesi ber-photogedix.
pelamin angan ku musnah.


pelamin 1


sama cam yang atas.posing je lain


pelamin 2


background utk pelamin


oh hippo.please don't block my way!


pelamin 4. kelasss siap ad pengantin


pelamin 5


pelamin 6


pelamin 7


aku ngan meksu dah bape kali naik pelamin ni.
hot la kiteorang lepas ni.
lepas tu konon nak main boling.
tapi sume tempat fully-booked.
ampeh!
last2 end up kat kedai tudung.


alexa chung bukak bisness tudung nak celen hana tajima


lepas tu tempat wajib pegi.
pantai batu burok la!




akhir kata, i love u alexa chung!


yang ikhlas,
peminat alexa chung

Monday, February 7, 2011

tua ke?

semalam kol si jenna.tapi die tak angkat.
then die kol balik.cakap sambil nangis-nangis.
tamcim u.

tibe-tibe kua la conversation yang lebih kurang macam ni.

jenna: aku loni tak reti doh nok gewe
aku: tula kan.mace tak reti nok respond bilo ado ore ngorat
jenna: buke mace umo 17 18 dlu
aku: sebab tuo doh ko jadi raso dok reti?mace kure raso gedik loni kea
jenna: hom la deqnor.besa dos kea.hormon lain dos.

aku iye kan aje.
memandangkan si jenna cikgu biologi, perlu percaye kalau die keluarkan fakta sains.

and after letak phone. i was like homaigod! aku tua ke?
homaigod! homaigod!*gelabah.gelabah*
tapi tula. bile umo 23, rase dah tak same cam umo 17 18 dulu.
dulu jual mahal jugak tapi bile ade orang ngorat, deep down adela rase tergedik jugak.
lagi-lagi kalau si pengorat hensem.
level ke-gedik-an bertambah.

tapi after the talked, i can put a smile on my face.
rase lega.rase lebih kuat.
tq along =)

u know, i got friends that i call siblings (i think i told u like 100 times!)
kiteorang tak salu jumpe.
takdela contact hari-hari.
but somehow, i can feel the strong bond between us.
and i looooooove that feeling!

so, to siblings (u know who u r).
some of u still dun have bf.some of u have.
utk yg ade, im really happy for u.
utk yg belum ade and dah tak reti nak wat adegan urat-mengurat.
dun worry, u guys are smart, beautiful inside and out.only the best man deserve u.




p/s: i miss u darlings!


Tuesday, February 1, 2011

from square to round, with love.

dulu



kini



jam baru?
ye memang jam baru.
tapi murah je.takdela mahal cam jam korang.
sempena tahun ni nak keje (konfiden je dapat keje).
kene la cari jam yg cam mature sket kan?
perghh poyo!
ok dah.stop.





p/s: aku bukan berlagak.sebab aku tau bukan ade orang pon bace blog ak.tgk follower 19 org je.tu belum tentu pengikut-pengikut tu bace.